Manifest

MANIFEST DELS PARES I MARES DE L'ESCOLA ESTEL

Els pares i mares del Centre Educatiu-Llar d'Infants Escola Estel ens hem reunit per manifestar el nostre suport a l'Escola Estel elevant la seva gran tasca educativa sobre els nostres fills i destacant l'excel·lència en el tracte, l'educació, el respecte, l'atenció personalitzada i l'ambient de cooperació entre els diferents nivells fent d'aquesta una Gran Escola, una família completa que és el gran puntal per a la formació i capacitat de superació dels nostres fills de cara al seu futur més immediat.

LA FAMÍLIA RODRÍGUEZ DOMÍNGUEZ DIU: "Em dic Sònia i sóc mare de dos nens. El gran té 8 anys i el petit en té tres. Des de la guarderia els porto a l'Escola Estel i fins ara ens sentim molt a gust. Als meus fills no els he vist ni un sol dia anar descontents al col·legi.
La nostra escola és petita però el que ens caracteritza és la familiaritat, el nivell d'estudis i l'atenció que reben els alumnes.
Aquí tots aportem el nostre granet de sorra, si cal, pintem i fem disfresses; torrem castanyes i fem panellets; fem la mona el dia de Pasqua; i per final de curs ajudem a l'obra de teatre perquè sigui tot un èxit.
En definitiva, els nens són el més important i són ells qui més gaudeixen quan veuen els seus pares participant en les activitats de l'escola." (22/01/2011)

LA FAMÍLIA GISBERT JUVÉ DIU: "Nosaltres creiem que l'Escola Estel té els següents punts positius: és una petita escola privada al centre del poble; té una educació de nivell; ofereix un tracte individualitzat, a títol personal, un dels nostres fills ha millorat considerablement gràcies al seguiment post-mèdic individualitzat rebut al menjador; detecció precoç de problemes d'aprenentatge, adaptació i hàbits; l'ensenyament personalitzat que caracteritza aquesta escola fa que els nens, a mesura que van creixent, ajudin als més petits; l'organització d'esdeveniments i festes pro-benefici de l'escola "haurien de promoure" la col·laboració, les relacions i l'amistat, valors vitals per a una educació de nivell". (23/01/2011)

LA FAMÍLIA GARCIA VENTURA DIU: "Per què els meus fills van a l'Escola Estel? És una escola i més que una gran escola en el sistema educatiu, per als meus fills l'escola és com una gran família sense distintius ni diferències, uns s'ajuden als altres i tot plegat dóna un caliu familiar que es tradueix en un bon ambient de motivació i estudi per ells". (21/01/2011)

LA FAMÍLIA AGUILERA BARBAROUX DIU: "Per què crec en el sistema educatiu de l'escola? i Per què vull que els meus fills segueixin en aquesta escola? El primer per a mi és l'atenció de les mestres amb els petits.
El fet que hi hagi pocs nens i pares fa que sigui una gran família. Facilita la comunicació entre pares i mestres i per tant hi ha confiança.
Sé que si em sorgeix algun imprevist, com el que no arribi a temps a l'hora de plegar, el meu nen estarà ben cuidat.
El meu fill no és un número més.
Cada matí veig com el meu fill corre a abraçar a la mestra contentíssim d'anar a classe, i això no té preu.
Aprèn anglès i música.
Els horaris ampliats són per a mi un criteri important ja que els haig de compaginar amb el treball. Crec que més d'una família es pot trobar en aquesta mateixa situació". (25/01/2011)

LA FAMÍLIA MORENO CREIXELL DIU: "Vaig estudiar en aquesta escola des dels 2 fins als 11 anys ja fa més de 40 anys. Es pot dir que vaig néixer amb l'escola ja que es va construir quan jo era tan sols un projecte dins de l'úter matern. El meu pare fou el President de la primera fundació de la Cooperativa l'any 1984 i des d'aleshores la meva família ha estat vinculada a l'escola d'una manera o una altra visquent tots els esdeveniments que anaven succeint a l'escola, com la renovació de tot el professorat; com la reactivació de l'escola; allotjant mestres a casa nostra durant tot el curs escolar ja que per la seva procedència se'ls feia impossible anar i venir cada dia des de la seva llar; observant les davallades i renaixements de l'escola; els intents externs de tancament de la mateixa, etc.. Amb totes aquestes viscicituds no he dubtat cap moment en portar la meva filla a l'escola des de la Llar d'Infants que va ser inaugurada aquell mateix any (2001) amb la incorporació de cinc nens a la Llar d'Infants que sumant amb el total d'alumnat que hi havia a l'escola feia un total de 19 nens. Per tant puc parlar com a  mare i alumna de l'Escola Estel de la qual en tinc molts bons records, ja que em va dotar d'una bona preparació que es va veure reconeguda quan vaig haver de canviar d'escola arran d'un desgavell del professorat. Puc dir orgullosa que vaig poder realizar els meus estudis universitaris arran de la bona base que ja duia.
Com a mare considero que l'Escola Estel ha donat la millor educació que podia rebre la meva filla ja que ha crescut en un entorn de caliu, d'alegria, de suport i amistat que difíciment es podria donar en un altre entorn. La seva relació amb els companys no es limita als de la seva edat sinó que també li agrada donar un cop de mà i jugar amb els més petits compartint jocs, teatre, cançons, activitats extraescolars i festes.
El seu desenvolupament com a persona en un entorn reduït l'ha ajudat a apreciar i adquirir valors com el companyerisme, la tolerància, la paciència, l'ajuda i l'amor cap als altres.
Les mestres han estat com una segona mare, una companya, una amiga que han sabut guanyar-se l'estima i el respecte dels seus alumnes fent que aquests els agradés anar a l'escola i fer totes les assignatures amb entusiasme i alegria.
Per tots aquest motius i més crec que l'Escola Estel ha de seguir existint per donar aquest gran servei a la societat, al nostre poble i a la comarca ja que crec que és i serà sent un valor afegit a la qualitat de vida de qui hi hagi estudiat i per tant m'agradaria que les noves generacions també se'n poguessin beneficiar d'aquesta educació tan particular i efectiva". (29/01/2011)

MANIFEST DELS ALUMNES DE P3-P4-P5-1ER

Per què m'agrada venir a l'Escola Estel?

- "M'agrada aquesta escola per estar amb els meus amics".
- "M'agrada estudiar molt en aquesta escola".
- "M'agrada aprendre, treballar, llegir i fer feina".
- "Vull venir a l'escola per cantar i perquè els meus amics siguin feliços".
- "És molt divertit perquè fem moltes coses: dibuixos, feina,..."
- "M'ensenyen a llegir i jo vull saber llegir".
- "Tots juguem feliços junts al pati".
- "Venim a l'escola perquè ens agrada treballar i no rondinem".
- "Per passar-nos-ho ´molt bé, per fer excursions i activitats molt guais".
- "Vull venir a l'escola perquè ens portem molt bé".
- "Perquè m'agrada jugar".
(27/01/2011)

MANIFEST DELS ALUMNES DE 3ER-4ART-5È

Per què m'agrada venir a l'escola?

Nàdia Sas: "A mi m'agrada venir a l'escola Estel perquè és petitona però molt acollidora, un cop arribes la gent t'ensenya l'escola i ja fas amics de seguida. Tothom s'ajuda uns als altres i això m'encanta. Tu aprens de manera variada i divertida!!!
M'agrada perquè hi ha un nivell molt elevat i les mestres estan per tu quan ho necessites".

Adrià Pujol: "A mi m'agrada venir a l'escola Estel perquè el pati és gran i podem jugar a futbol; perquè hi ha un teatre quan s'acaba el curs i fem una obra de teatre; perquè al pati de l'escola hi ha rodes per fer castells; perquè estudiem molt i també m'agraden molt les assignatures de català i matemàtiques".

Martina Pascual: "A mi m'agrada venir a l'escola Estel perquè hi ha biblioteca, classe d'informàtica, hi ha sorral, moltes classes, despatx, hi ha un pati amb un gronxador, un teatre i un tobogan, una pista perquè hi juguin els petits, un gimnàs amb taules plegables, una cuina, classe de plàstica i de música".

Violant Moreno: "A mi m'agrada venir a l'escola Estel perquè hi tinc molts amics i amigues, perquè aprenem de tot, perquè ens divertim molt, perquè ens fem favors i perquè ens portem bé".

Sol Esteve: "A mi m'agrada venir a l'escola Estel perquè tinc bons amics i perquè m'agrada molt les vistes que hi ha, també m'agrada molt com m'expliquen les coses les mestres i jo una cosa que m'agrada molt són les classes de tots els de l'escola".

Aura Sas: "A mi m'agrada venir a l'escola Estel perquè hi ha un pati ple de sorra per als nens més grans i els nens petits al sorral o a la pista; el gimnàs m'agrada molt; perquè també tenim molts amics; també m'agrada molt perquè hi ha un teatre molt gran amb molts seients i allà fem moltes obres de teatre; hi ha moltes classes, hi ha unes quantes pissarres a cada classe i la biblioteca amb ordinadors i amb llibres; també m'agrada molt la classe de plàstica".

Marcel·la Capel: "A mi m'agrada venir a l'escola Estel perquè tinc uns amics que em diverteixen molt, la classe, el gimnàs perquè juguem un dia sí i un dia no; perquè hi ha un sorral; perquè el gimnàs és un menjador; perquè tenim pilota per jugar a futbol; tenim un pati molt gran i un racó molt petit".

Maria Gallego: "A mi m'agrada venir a l'escola Estel perquè hi ha un sorral per als petits amb una sorra molt fina i maca; hi ha tricicles per als petits i un gronxador petit; hi ha una pista i un pati de sorra i pots fer molts amics; i perquè m'ensenyen moltes coses, divisions, multiplicacions, ...; també hi ha un pati gran on juguem a molts jocs i ens divertim. Hi ha una classe de música, de plàstica i informàtica; una porteria, un tobogan i una canasta i rodes".

Arnau Rodríguez: "Perquè aprens català, anglès, moltes coses i mentre treballem riem. Juguem a ordinadors, a jocs fantàstics com d'acció i aventures. Al gimnàs juguem a la corda, a cabanyes i a colxonetes. Anem d'excursió a l'estol i juguem al bosc a l'amagatall. Juguem a pilota a la pista, a bàsquet i ens ho passem bé".

Tatiana Lacambra: "A mi m'agrada venir a l'escola estel perquè hi ha un pati gran i perquè fem gimnàs perquè hi ha un despatx perquè hi ha una porteria per jugar a futbol i perquè jugo al gimnàs i perquè m'agrada fer anglès i plàstica, gimnàs i matemàtiques".

Ada Sánchez: "A mi m'agarda venir a l'escola Estel perquè aprenc matemàtiques. També m'agrada perquè ens podem quedar l'hora d'esbarjo al gimnàs. També perquè hi ha el racó per dir secrets. Perquè venen mestres noves. També perquè jugo amb les meves amigues".
(27/01/2011)

MANIFEST MESTRES

Mercè Bagan: "Volem que els alumnes observin la realitat, raonin, siguin crítics, expressius i associatius respecte a les seves idees i el que aprenen a l'escola i al seu entorn més immediat. Els nens són els protagonistes de la seva educació, es fomenta l'ensenyament individual, col·lectiu i personalitzat. Els mestres ensenyen als alumnes a pensar, a aprendre i a deduir per si mateixos. La metodologia se centra en formar alumnes amb autonomia, independència, iniciativa, autodisciplina i que siguin capaços de triar i decidir quin camí volen seguir".

MANIFEST EX-ALUMNES

Míriam Moreno Vila: "Per mi l'Escola Estel està dintre d'un gran sac que porto arrossegant des de ben petita... Aquest sac està ple de records, sobretot de grans sentiments i emocions pel que fa al respecte als grans professors que han passat per allà, respecte la manera d'educar-nos, sempre amb tant efecte i tant de "carinyu" molt especial cap a tots nosaltres, els alumnes. També de molts coneixements i valors, no només ens ensenyaven el que tocava donar al temari, sinó que teníem un doble avantatge davant de moltes altres escoles, desavantatge per alguns pel fet d'anar amb un curs més petit o l'avantatge per algun per anar amb un curs més gran. Però per nosaltres, els estudiants de l'Escola Estel sempre ha sigut un avantatge t'ho miressis per on t'ho miressis. Avantatge perquè anessis amb els petits, podies repassar aquells termes que no havien estat assolits en el seu dia, a la vegada refrescaves per sobre o també podies ajudar als teus nous companys que per ells era nou però per tu ja era familiar, per tant, era a la vegada era un repàs, però adquiríem molts valors com comprenció per la resta d'estudiants, companyarisme i a la vegada molta solideritat. O d'altra banda si et tocava anar amb els més grans, es tractava de posar-se al nivell d'ells, intentar espavilar-te i assolir els coneixements, però veient com els altres ja ho sabien, et posaves amb un nivell de consciència i de voler saber més, de competència, de voler-se posar al nivell de tots. Per tant, per mi mai ha sigut un desavantage el fet d'anar amb cursos dobles, al contrari, tots nosaltres hem après moltes coses que potser no les haguéssim après amb una altra escola, i ja us dic no només era el fet de donar el material que tocava aquella setmana, per nosaltres ha sigut molt més que això. Al llarg dels 12 anys a l'escola Estel m'he endut molts valors, ja sigui que els he adiquirit per les classes amb els nostres companys, o pels grans professors com la Montse, la Joana (una gran directora i una gran professora), la Sònia de Capellades, la Dolors Florido de Torrelavit, l'Assumpta del Vidre, la Pitu, etc etc. Aquesta ha sigut la meva generació, cadascú ha tingut la seva, però per tots ha sigut una experiència i una educació simplement que meravellosa, i inoblidable. Perquè no sé de ningú que se n'hagi anat amb un mal record d'aquesta escola, cap ni un. Sempre ens han tracat d'allò millor, com una família, celebrant aquelles festes com el Carnestoltes, el Nadal, la Setmana Santa, amb moltíssima il·lusió, amb molta creativitat, sempre amb molt de carinyu i al·legria. No sé què més explicar-vos de l'Escola Estel però per mi és una llàstima veure el fet que una altra escola, pública, hagi donat tanta empenta i la gent se n'hagi anat tots a la pública. Ho puc entendre perfectament pel fet de que el nostre país ha passat uns moments difícils, moltes famílies han anat justes de diners i s'han posat a pensar el què realment hi ha, una escola A que està al 100% adequada per un alumne, en quan a tecnologies, a instal·lacions, a necessitats del que sigui, i en canvi una escola B que sempre s'ha caracteritzat per ser més petitona, però per donar un altre tipus d'educació amb més constància i afectivitat cap als alumnes, en fi una altra filosofia d'escola. Però ha arribat un moment, que en el mercat hi ha dues escoles que ofereixen exactament el mateix, o més ben dit que la demanda és la mateixa i és quan una variable molt important avui en dia fa que hi hagi hagut un bomb massiu cap a l'escola A. Aquesta variable, el preu, és ineviable avui en dia, ja que tothom tira cap a casa seva. Què millor que pagar menys i tenir a sobre millors tecnologies i millors instal:lacions no? Però on estan tots aquests valors, la gran eduació que hem rebut fins ara tots aquest ex-alumnes de l'escola Estel? L'escola A no deixarà mai de ser una escola massiva, una escola multitudinària i a la vegada pública, pública i oberta en tots els sentits. Repeteixo que entenc que la gent hagi estat afectada per aquesta variable però si us plau no oblideu tot el que això comporta o tot el que hi pot mancar en aquesta decisió per a A. I finalment, m'agradaria donar-vos un suggeriment a vosaltres com a l'Escola Estel. Veient la situació, que molts pares s'han adonat que les dues escoles donen ofereixen "exactament" el mateix, entre cometes pq no podem dir que és el mateix ja que ells prioritzen altres coses com a novetat, tecnologies, instal·lacions, etc etc, però sí, avui en dia, oferiu el mateix que els altres i a sobre a un preu més superior. Posats dins aquesta situació que està avui en dia el nostre país, o ja sigui alguna de les famílies catalanes és totalment comprensible que hagin pres aquesta decisió, marxar de l'escola A. Per tant, jo penso que ara és el moment de sentar-se i pendre una decisió, una decisió per veure cap a on podem anar. Estar clar que si es vol anar com fins ara, seguint aquesta mateixa línia, intentant oferir el mateix o menys que ofereixen ells i a un preu similar o superior, així no s'anirà en lloc. Perquè està clar que quan tu tens un producte A i un B, si els dos et donen més o menys el mateix, i a sobre A tens més innovació, instal·lació, i en canvi B no està al mateix nivell, està clar que en la situació que estem de que els usuaris miren molt el preu i el que aquella empresa els hi ofereix, aniran al millor "postor" al millor produtce/servei en quant a preu també. Per tant per mi, seria el moment de decidir si voleu continuar per aquí o realment voleu agafar una altre línia. Aquesta escola té moltes qualitats, és petita, un ambient molt familiar i acollidor, i altres atributs que es poden tenir en compte o no, com el que seria just al costat d'una església. Avui en dia es busquen escoles diferents, fora de l'escola públia típica i tradicional. Penso que el bo seria agafar una idea, caracteritzar-se en algo en concret, ja sigui en religió, en uniforme, en una escola especialitzada en... (manualitats, del camp, de teatre, de música, de cuina, de... no ho sé però especialitzar-se en alguna cosa). El que està clar que si aquesta escola vol "sobreviure" s'hauria de especialitzar en alguna cosa ja que així el mercat tindria una altre opció difrent. Aquesta escola B ja no competiria amb A perquè realment no seria el mateix, no "oferirien" el mateix, i el tipus d'alumne potser no estaria influenciat o afectat pel preu ja que estaria interessat en aquest niche, o en aquest tipus d'educació. Insisteixo, si realment voleu un canvi ara és el moment d'assentar-se i buscar una solució, és molt difícil continuar i intentar mantenir o absorvir més estudiants amb la mateix filosofia, per moltes variables d'avui en dia això ja no funcionaria.... Per tant, ara és el moment del canvi, el moment de deicidir-se i anar cap a algun objectiu específic. Espero que no us hagi moltestat que hagi aprofitat per comentar-vos la meva suggerència però veient l'oportunitat us he expresat els meus sentiments i pensaments respecte la meva educació per l'escola i a la vegada alguna idea per poder tirar endavant....Espero que seguiu treballant com fins ara, amb idees i ajuda de tothom us en sortireu.

Molts ànims!!!

Salutacions, Miriam Moreno Vila (2/2/2011)

Pere Forns: "Encara me´n recordo quan anàvem a fer clases de música al piano del mossèn amb el Daniel Parache. Tot era molt bonic fins el dia que ens vam envalentonar i vam pujar al campanari per la porta prohibida, una porta que ens van dir que no podiem obrir mai. No recordó molt bé, la veritat, si vam arribar a dalt del campanari o no, el que si recordo molt bé és al Mossèn Lluís fotent-nos la bronca davant de la famosa porta metàl.lica de la pista del pati de l´Escola Estel. És que no hi ha manera de treure-li la curiositat a un crio.." (4/02/2011)